Expatkamp

Hoge vroegboekkorting tot 1 maart!

We bestaan 15 jaar en vieren dit groots! De expatkampen zullen nog leuker en feestelijker zijn en de oefeningen nog toffer. Ben jij er bij?

Profiteer van de flinke vroegboekkorting (tot 1 maart) van 40 euro op het expatkamp! Als dat niet feest vieren is...

 

Expatkamp 2018

Heb jij ook zo’n zin om komende zomer weer naar Nederland te gaan? Fijn om familie en vrienden weer te zien, boterhammen met pindakaas te eten en op de fiets overal naar toe te kunnen. Nationale Sportkampen heeft speciaal voor jou een kampweek die leuk, sportief en leerzaam is! Door het grote succes in 2017 worden er ook in 2018 twee kampen aangeboden. Deze worden gehouden op AMHC Amersfoort van 1 t/m 6 juli en van 22 t/m 27 juli. Wel zo handig met alle gespreide schoolvakanties door heel de wereld! Hier ontmoet je andere expatkinderen en spreek je weer een week lang Nederlands. Super leuk dus!

 

Best lastig, dat Nederlands

Als expatkind is het heerlijk om weer in Nederland te zijn… maar die Nederlandse taal kan best lastig zijn. Daarom is het belangrijk om het Nederlands  goed te onderhouden en te spreken. Tijdens het expatkamp spreken we een hele week Nederlands, samen met allemaal andere expatkinderen! Het Expatkamp van Nationale Sportkampen i.s.m. Young Expat Services is speciaal opgezet voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen en hun Nederlandse taal willen oefenen en verbeteren. Dit in combinatie met lekker sporten, samen met andere Nederlandse expatkinderen is een ideale combinatie van plezier hebben in de sport en het spreken van je taal. Dit kamp zorgt ervoor dat je straks weer aansluiting vindt in het Nederlands onderwijs.

Leren is leuk: ook in de vakantie! 

Twee experts bundelen hun krachten. Nationale Sportkampen werkt samen met Young Expat Services. De Nederlandse taallessen op het kamp zullen gegeven worden door Drs. Eline Hausel, oprichter van Young Expat Services. Zij heeft ruime ervaring opgedaan als onderwijzeres, special needs teacher en intern begeleider op een Nederlandse basisschool en op de International School of Hamburg. Tegenwoordig helpt zij expats in Nederland met de taal.

Uniek concept in Nederland

Drs. Eline Hausel heeft met haar ervaring en kennis voor Nationale Sportkampen een uniek concept ontwikkeld: Nederlandse lessen voor Nederlandse expatkinderen in combinatie met sport. Het sporten gebeurt samen met Nederlandse kinderen. Dit zorgt ervoor dat je onderling Nederlands spreekt gedurende het hele kamp. Hierdoor leren de expatkinderen de taal d.m.v. de lessen, maar leren ze ook onbewust tijdens het sporten! 

Spelenderwijs leren 

Naast alle uitdagende en leuke sportactiviteiten krijg je gedurende één uur per dag les in kleine groepjes. Met behulp van een assessment zal gekeken worden naar jouw niveau, de lessen worden daar op aangepast. Je leert spelenderwijs en alle zintuigen worden aangesproken, waardoor de kans groter is dat de spellingsregels worden begrepen en goed worden toegepast. Naast spellingslessen en leesactiviteiten zal er ook veel aandacht worden besteed aan het uitbreiden van je woordenschat.

Thema’s Expatkamp

Het centrale thema van het Expatkamp is 
“ Alles is Nederlands”
Naast iedere dag fanatiek sporten geven wij ook 1,5 Nederlandse les aan kleine groepen kinderen. Elke dag besteden we aandacht aan de geschiedenis van Nederland en praten we met elkaar over typisch Nederlandse dingen. De geschiedenis zal aan de hand van spannende verhalen worden voorgelezen door een van onze leerkrachten. De onderwerpen en verhalen zullen aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. Op deze wijze wordt de woordenschat sterk vergroot tijdens deze week. Sommige kinderen zullen het alleen bij praten en spelletjes houden andere kinderen kunnen fanatiek aan de slag met de lastige Nederlandse spellingsregels. En we leren iedere dag een goede Nederlandse mop dus aan het einde van de week kun jij de hele familie laten lachen!

Wat gaan we allemaal doen?

 • Op maandag behandelen wij  het thema “Nederland op de kaart”.  We bespreken de topografie van Nederland. Ik denk dat je alle provinciën aan het eind van de week uit je hoofd kent.

 • Op dinsdag behandelen wij het thema “Nederland onder de zeespiegel” . Hoe ziet Nederland eruit zonder dijken? 

 • Op woensdag behandelen wij het thema “Het ontstaan van de grachtengordel in Amsterdam (VOC tijd)”. Dit thema past super goed bij ons uitje dat wij die middag gaan maken.

 • Op donderdag gaan wij “Typisch Nederlands eten” bespreken en proeven. Dit is altijd de lievelingsdag van alle “Expatkamp kids”.

 • Op vrijdag is alles ORANJE en ROOD-WIT-BLAUW! We behandelen typisch Nederlandse activiteiten en spelen de finale quiz “Alles is Nederlands”. We testen jouw kennis over de Nederlandse geschiedenis, moppen, cultuur en spelling. Wat weet jij allemaal nog? Tijdens deze quiz wordt jouw kennis over Nederland getest. Doe je best want er zijn mooie prijzen te winnen.


Kortom een feestelijk en typisch Nederlands lesprogramma afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Wil je meer details over het lesprogramma? Dan kun je contact opnemen met de Young Expat Services info@youngexpatservices.nl

 

Uitdagende sportprogramma

Naast de taallessen en sociale activiteiten, wordt er ook veel gesport. Tijdens het sportprogramma gaan we allerlei verschillende sporten en activiteiten doen op de velden van AMHC Amersfoort. Zo gaan we sporten doen als voetbal, hockey, tennis, rugby, basketbal, korfbal en volleybal. De begeleider zal goed luisteren naar de voorkeuren in de groep en daar het programma, indien nodig, op aanpassen. De sporten worden zowel aangeleerd als beoefend. 

De kampdata, tijden en locatie:

Vanwege de verschillende vakanties van de expatkinderen zijn er meerdere expatkampen georganiseerd. De kampdata: 2 t/m 6 juli en/of 23 t/m 27 juli. Je kunt kiezen voor een dagkamp, waarbij je lekker thuis slaapt, of voor een kamp met overnachtingen. Het dagkamp (maandag t/m vrijdag) begint in de ochtend om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Je kan eerder worden gebracht en later worden opgehaald. Het kamp met overnachtingen vindt plaats van zondag 16.30 uur t/m vrijdag 16:30 uur. De kampen worden gehouden op AMHC Amersfoort en we overnachten in gave legertenten op dit sportcomplex!

Leeftijden

Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau tijdens zowel de sportactiviteiten als de taallessen. Het kamp in de week van 1 juli is voor kinderen van  6 t/m 17 jaar en het kamp in de week van 22 juli voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Uiteraard houden we er rekening mee dat jij bij je vrienden in de groep komt. Het overnachtingskamp is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Expatkamp

De prijs is inclusief:

 • 1 uur per dag taalles op maat

 • Gezonde lunch, maar ook minimaal 1x een snack

 • Tussendoortjes, drinken

 • Uitgebalanceerd sportprogramma

De prijs voor een kamp met overnachtingen is inclusief:

 • 1 uur per dag taalles op maat

 • Ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner, alles wat je nodig hebt

 • Uitgebalanceerd sportprogramma

 • Overnachting in mooie legertenten. Jongens en meisjes slapen apart

 • Sociaal avondprogramma, met leuke activiteiten als een spooktocht, bonte avond, quizen, een filmavond en nog veel meer!

 • Veiligheid

Er zijn begeleiders met EHBO aanwezig en alle begeleiders hebben een verklaring van goed gedrag.

Voor iedereen!

Of je nu al goed Nederlands praat of bijna niet, de taallessen zijn zo aangepast dat het voor alle Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen. Wel praten we zoveel mogelijk Nederlands. Ook hoef je niet lid te zijn van een vereniging. Dit vakje kun je dus leeg laten op je aanmeldformulier.

 

Impressie van voorgaande jaren

Wij zijn heel enthousiast, maar we zijn niet de enige! Zo kwam Jeugdjournaal filmen op locatie tijdens het Expatkamp 2015. Bekijk hier het toffe filmpje. Voor meer informatie over Young Expat Services: www.youngexpatservices.com