Over Nationale Sportkampen

about us

Organisatie

Nationale Sportkampen heeft het doel om kinderen individueel beter maken in sport, met veel sportplezier. De achterliggende gedachte is dat door veel balcontacten in een periode waar er geen trainingen zijn, iedereen nog beter wordt. Dit geldt voor iedereen die sport, zowel de breedte- als de topspelers. De doelgroep die wij willen aanspreken zijn kinderen van 4  t/m 17 jaar.

 

Ons concept
Voor diverse doelgroepen organiseert Nationale Sportkampen verschillende dagkampen en op sommige locaties ook overnachtkampen. Het concept is zo dat verschillende kampen tegelijk gehouden kunnen worden en mede door een aantal gelijke activiteiten en gezamenlijke pauzemomenten is er een geweldige sfeer! De afgelopen jaren hebben wij een grote stap voorwaarts gemaakt op het gebied van inhoudelijke kwaliteit. Het programma wat wij op alle clubs aanbieden is nu sterker dan ooit. Vanuit andere verenigingen horen wij dat wij op dit moment de leukste en kwalitatief sterkste kampen aanbieden van Nederland.


Onze filosofie
Het concept van de Nationale Sportkampen is overgenomen uit Amerika en Spanje. In deze landen heerst een echte kampcultuur en is het gebruikelijk om ook in de zomer(vakantie) bezig te zijn met je favoriete sport en je hier verder in te bekwamen. Behalve dat dit een ontzettend leuke, sociale en sportieve invulling van je zomer is, is het ook erg nuttig. Niet voor niets is Spanje één van de toonaangevende landen op het gebied van talentontwikkeling en het voortbrengen van wereldtoppers in het hockey, tennis, golf en voetbal.