Protocol overnachtkampen 2020

PROTOCOL OVERNACHTKAMPEN 2020

De kampen gaan door! Wel hebben we ons te houden aan wat regels. Het belangrijkste is dat we een kamp lang in onze eigen kampbubbel leven. Dat klinkt heerlijk toch?!

Kampbubbels
Een kampbubbel wil zeggen dat we alleen contact hebben met de personen die deelnemen aan het overnachtkamp. Begeleiders houden 1,5 meter afstand van elkaar en van de kinderen. Kinderen hoeven dat onderling niet.
Naast het overnachtkamp loopt een kamp waarbij de kinderen thuis slapen. We vermijden het onderlinge contact tussen personen van de verschillende kampbubbels.
* Begeleiders hebben alleen essentieel contact, bijvoorbeeld voor overleg of het uitwisselen van materialen. Zij houden hierbij 1,5 meter afstand.
* De bubbels zijn herkenbaar aan een fysieke scheiding (bijvoorbeeld  door natuurlijke afscheiding of met gekleurde linten)

De locatie
We slapen in legertenten. Deze hebben voldoende ventilatie.
Eten/drinken en rusten doen we zoveel als mogelijk buiten. Het clubhuis is beschikbaar. Deze zal goed worden geventileerd door open deuren en ramen. 
De deelnemers van het overnachtkamp gebruiken andere toiletten en douches.
Begeleiders slapen in 1-persoonstentjes

Eten & drinken
We zorgen ervoor dat iedere deelnemer zijn eigen bord, bestek en beker per maaltijd gebruikt.
Eén begeleider schenkt in vanuit kannen in een eigen beker per kind, zodat niet iedereen hieraan zit met zijn of haar handen.
Eén begeleider schept op voor jongeren en begeleiders. Bij het opscheppen van het eten is geen fysiek contact is: het bord wordt neergezet waarna er wordt opgeschept.

Halen en brengen
De kinderen worden buiten het complex opgevangen. Ouders hebben hier nog even de kans de laatste vragen te stellen. Het is voor ouders niet toegestaan het complex te betreden.
Bij het ophalen worden de deelnemers bij de poort van het complex opgehaald. Ter plaatse geven we duidelijk aan waar u moet zijn.0

Verder zijn de kampprocotollen van het overdagkamp van kracht.