Expatkamp met overnachting

Op deze pagina vind je alle informatie over jouw Expatkamp met overnachting deze zomervakantie!

Kan jij ook niet wachten tot je weer in Nederland bent? Genieten van alle Nederlandse lekkernijen, je familie en vooral niet te vergeten: Het Expatkamp! Wij zijn er al helemaal klaar voor en de begeleiders staan alweer te springen om er een fantastisch kamp van te maken! Ben jij er ook al helemaal klaar voor?
 

Kampinformatie

Aanvang en tijden
Je bent zondagmiddag van harte welkom tussen 16:00-16:30 in het clubhuis van AMHC Amersfoort. Na uitleg over de activiteiten tijdens het kamp, de afspraken, het uitpakken van de bagage en natuurlijk het verdelen van de tenten, gaan we lekker met z’n allen eten en kennismaken. De ultieme kampervaring kan beginnen! Vrijdagmiddag hebben we een Hollandse eindshow. Vanaf 15:30 zijn alle ouders, opa's, oma's, broers en zussen van harte welkom voor de Nederlandse eindshow. Tijdens de Nederlandse eindshow laten we zien wat we allemaal hebben gedaan en sluiten we het kamp samen af.

Het Expatkamp vindt plaats op AMHC Amersfoort (Barchman Wuytierslaan 234, 3819 AC Amersfoort). 

Het programma
Iedere dag zullen we tijdens de Nederlandse lessen niet alleen de taal behandelen, we gaan juist in op typische Nederlandse aspecten. Jij wordt samen met leeftijdsgenootjes ingedeeld in een groepje waarmee je de Nederlandse lessen volgt en zal deelnemen aan het sportprogramma. De Nederlandse lessen staan allemaal in het teken van 'Alles is weer Nederlands'. De sportieve activiteiten zullen bestaan uit ons Multisportprogramma. Het Multisportprogramma bestaat uit verschillende oefeningen van diverse populaire sporten zoals, voetbal, hockey, tennis, handbal, basketbal, etc. Ook de hindernis- en/of buikschuifbaan zullen hier aanwezig zijn. Het gaat super tof worden! Het dagprogramma eindigt om 16.30 uur. Daarna wacht een heerlijke maaltijd op ons en een spetterend avondprogramma. ’s Avonds ga je onvergetelijke avonden beleven! Elke avond heeft een ander thema, je zult dus een hoop bijzondere momenten gaan meemaken.

Leren met de leukste Nederlandse thema's

Het centrale thema van het Expatkamp is: Alles is weer Nederlands.

Naast iedere dag fanatiek sporten geven wij ook 1,5 uur Nederlandse les aan kleine groepen kinderen. Elke dag besteden we aandacht aan de geschiedenis van Nederland en praten we met elkaar over typisch Nederlandse dingen. De geschiedenis zal aan de hand van spannende filmpje en verhalen verteld worden. De onderwerpen en verhalen zullen aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. Op deze wijze wordt de woordenschat sterk vergroot tijdens deze week. Sommige kinderen zullen het alleen bij praten en spelletjes houden andere kinderen kunnen fanatiek aan de slag met de Nederlandse onderwerpen. En we leren iedere dag een goede Nederlandse mop dus aan het einde van de week kun jij de hele familie laten lachen!

Maandag
Op maandag behandelen wij topografie van Nederland. Als het goed is ken jij alle provinciën en hoofdsteden aan het einde van de week. De hele jonge kinderen worden zich bewust van Nederland in vergelijking tot het land waar ze vandaan komen.

Dinsdag
Op dinsdag gaan wij aan de slag met Nederland onder de zeespiegelen met de jonge kinderen gaan wij aan de slag met Delfts Blauw. 

Woensdag
Op woensdag gaan wij praten over Nederland als handelsland, de VOC tijd en het ontstaan van Amsterdam. De jongste kinderen gaan meer leren over de koninklijke familie.

Donderdag
Op donderdag gaan wij typisch Nederlands eten proeven (drop, poffertjes, stroopwafels, hagelslag, etc.). Dit is altijd de favoriete dag van alle expatkinderen.

Vrijdag
Op vrijdag is alles weer ORANJE. Dit is de laatste dag van het Expatkamp met de Finale quiz "Alles is weer Nederlands". We testen jouw kennis over de Nederlandse geschiedenis, moppen en de ultuur. Wat weet jij allemaal nog? Tijdens deze quiz wordt jouw kennis over Nederland getest! Doe je best want er zijn mooie prijzen te winnen!

 

Fluorwoensdag en Alles is Nederlandsdag
Op dinsdag is het Fluor Tuesday! "Shine" op dinsdag met je meest lichtgevende en felle kleding voor de coolste foto’s en mooiste acties. Vrijdag is de finaledag van het kamp! Deze dag staat in het teken van "Alles is weer Nederlands"! Kom op vrijdag in het oranje en/of rood-wit-blauw naar het kamp en kleur gezamenlijk als een Nederlandse eenheid. Op deze manier wordt het kamp op een legendarische wijze afgesloten!


Belangrijke informatie

Naast al dat leuks is er ook het een en ander dat je goed moet onthouden en doorgeven aan je ouders. 

Wat neem je mee:

 • Luchtbed/matje, onderlaken en kussen, slaapzak en pyjama

 • Zaklamp

 • Toiletspullen / slippers / handdoeken

 • Sportkleding voor iedere dag bestaande uit: een trainingsbroek (eventueel een trainingsjack), sportshirt, sportsokken en je sportschoenen

 • Een extra setje schone kleding voor iedere dag, extra setje kleding, kleding die vies mag worden en warme kleding voor de avondactiviteiten

 • Petje voor de zon, zonnebrand, aftersun en bij regen een regenjas

 • Bidon/drinkfles bij warm weer zodat je tussen de oefeningen door wat kan drinken

 • Zwemkleding en handdoek (dagelijks) We kunnen tijdens de activiteiten nat worden!

 • Fluorkleding op Fluor woensdag

 • Oranje en/of rood-wit-blauwe kleding op de “Alles is Nederlandsdag”

 • ​Pas van zorgverzekeraar / bewijs van inschrijving

Als je waardevolle spullen meeneemt is dit op eigen risico. Nationale Sportkampen is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal of verlies.

Contact
Als je ouders vóór of tijdens het kamp vragen voor ons hebben, kunnen zij met ons (Nationale Sportkampen) contact opnemen. Wij zijn tijdens het kamp te bereiken via +31 35 5445330. Voor specifieke vragen rondom de Nederlandse lessen kan contact worden opgenomen met De Young Expat Services + 31 6 143 666 27 of eline@youngexpatservices.nl. Zijn jouw ouders nieuwsgierig wat wij tijdens het kamp allemaal doen? Op onze Facebookpagina plaatsen wij elke kampdag een update. Start dus vandaag nog met ons te volgen!

Eten en drinken
Het ontbijt, de lunch, het avondeten, drinken, fruit en tussendoortjes etc. worden verzorgd door de Nationale Sportkampen. Heb je allergieën en deze niet doorgegeven op het aanmeldformulier? Stuur ons dan nog even een mailtje. Tijdens het kamp is de bar gesloten dus is het niet mogelijk om zelf iets lekkers te halen.

Data en locatie

Plaats

Locatie

Datum

Amersfoort

AMHC Amersfoort

1 t/m 6 juli 2018

Amersfoort

AMHC Amersfoort

22 t/m 27 juli 2018


Rapport van wat je hebt gedaan
Aan het einde van de week krijgt iedereen een rapportje met daarin de belangrijkste punten die we hebben besproken en geleerd tijdens het kamp. De ervaring leert dat aan het einde van het kamp veel ouders/verzorgers graag nog even met Eline willen praten over hoe het met de lessen is gegaan. Op dat moment is daar weinig tijd voor. Als u dit wil, dan kan dat op aanvraag ingepland worden. Dit kunt u op het kamp zelf aangeven.

Expatkamp
Nederlandse les
Expatkamp Multisport
Rad van Fortuin

Overnachten voor jouw ouders in de buurt
Op 10 minuten lopen van AMHC Amersfoort ligt het Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis (Birkstraat 138, 3768 HN Soest). Hier kunnen jouw ouders, broertje en of zusje overnachten.

Je ouders kunnen direct één of meerdere kamers boeken in het hotel via de website. De boeking kan helemaal aangepast worden naar eigen wens. Denk hierbij aan: fietshuur, ontbijt, lunchpakket, diner, luxe kamer, etc..
 
Registreer je bij boeking als “Fletcher Friend” en krijg direct 5% korting op jouw boeking!
Contact
Als je ouders vóór of tijdens het kamp vragen voor ons hebben, kunnen zij met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens. 

Nationale Sportkampen
info@nationalesportkampen.nl
035-544 5330
www.nationalesportkampen.nl
 


Vriendjes en vriendinnetjes opgeven
Wat is er nou leuker dan op kamp met je vriendjes of vriendinnetjes? 
Aanmelden voor het kamp kan nog steeds via de website! Wil je bij een vriendje of vriendinnetje in de groep? Laat dit voor aanvang van het kamp aan ons weten.


 

 
Expatkamp
 Wij zijn er al helemaal klaar voor en hebben er al onwijs veel zin in want het belooft weer een super gaaf, leuk en leerzaam kamp te worden!

Kan jij echt niet meer wachten? Kijk dan op onze site, like ons op Facebook of volg ons via Insta­gram. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze activiteiten!
 
Tot op het kamp!