Expatkamp met overnachting

Op deze pagina vind je alle informatie over jouw Expatkamp met overnachting deze zomervakantie!

Kan jij ook niet wachten tot je weer in Nederland bent? Genieten van alle Nederlandse lekkernijen, je familie en vooral niet te vergeten: Het Expatkamp! Wij zijn er al helemaal klaar voor en de begeleiders staan alweer te springen om er een fantastisch kamp van te maken! Ben jij er ook al helemaal klaar voor?
 

Kampinformatie

Aanvang en tijden
Je bent zondagmiddag van harte welkom tussen 16:00-16:30 in het clubhuis van AMHC Amersfoort. Na uitleg over de activiteiten tijdens het kamp, de afspraken, het uitpakken van de bagage en natuurlijk het verdelen van de tenten, gaan we lekker met z’n allen eten en kennismaken. De ultieme kampervaring kan beginnen! Vrijdagmiddag hebben we een Hollandse eindshow. Vanaf 15:30 zijn alle ouders, opa's, oma's, broers en zussen van harte welkom voor de Nederlandse eindshow. Tijdens de Nederlandse eindshow laten we zien wat we allemaal hebben gedaan en sluiten we het kamp samen af.

Het Expatkamp vindt plaats van 7 t/m 12 juli op AMHC Amersfoort (Barchman Wuytierslaan 234, 3819 AC Amersfoort). 

Het programma
Iedere dag zullen we tijdens de Nederlandse lessen niet alleen de taal behandelen, we gaan juist in op typische Nederlandse aspecten. Jij wordt samen met leeftijdsgenootjes ingedeeld in een groepje waarmee je de Nederlandse lessen volgt en zal deelnemen aan het sportprogramma. De Nederlandse lessen staan allemaal in het teken van 'Hup Holland Hup'. De sportieve activiteiten zullen bestaan uit ons Multisportprogramma. Het Multisportprogramma bestaat uit verschillende oefeningen van diverse populaire sporten zoals, voetbal, hockey, tennis, handbal, basketbal, etc. Ook de hindernis- en/of buikschuifbaan zullen hier aanwezig zijn. Het gaat super tof worden!

Leren met de leukste Nederlandse thema's

Het centrale thema van het Expatkamp is “Hup Holland Hup”
Ons centrale thema is Hup Holland Hup dus neem al je oranje spullen mee naar het Expatkamp want het wordt één groot feest.
 
Tijdens iedere les wordt het thema van de dag uitgebreid besproken. Daarna gaan we aan de slag met het thema (we kijken een filmpje, bespreken de woorden van het thema, en voeren gesprekken over het thema). Iedere les wordt afgesloten met een Quiz. De kennis van jouw team wordt getest aan de hand van leuke quizvragen of activiteiten. Ook gaan jullie onderling spelletjes spelen. Hiermee stimuleren wij op een leuke manier de Nederlandse taal. De woordenschat van de jou en jouw groepsgenoten zal hierdoor zichtbaar (hoorbaar) toenemen. Dagelijks verdienen de teams punten zodat zij aan het einde van de week de winnaars van de Hup Holland Hup Quiz kunnen zijn. Alles gaat met behulp van leuke spelletjes zodat jij spelenderwijs leert en echt het gevoel hebt dat jij op kamp bent en niet op school. Ook hebben wij weer een groot Rad van Fortuin waar je punten mee kan verdienen voor je team.
 
Alles zal de hele week in het thema Hup Holland Hup staan maar iedere dag heeft een apart thema:

Nederlandse liedjes
We gaan Nederlandse liedjes zingen. We gaan typische Nederlandse zangers bespreken en hun liederen uit ons hoofd leren. Denk aan liedjes van Andre Hazes, Marco Borsato, echte kampliederen en Nederlandse rap songs. Kortom, smeer je keel en kom op maandag lekker met ons meezingen.

Nederlandse meester schilders
Wie zijn de beroemdste Nederlandse schilders? Wat hebben zij gemaakt en waar hangen deze schilderijen? De hele dag staat in het teken van beroemde schilders en we gaan deze week zelfs ook een uitje maken wat te maken heeft met schilderen. We verklappen nog niet wat we echt gaan doen maar het wordt typisch Nederlands en je mag het na het kamp mee naar huis nemen.

Nederland als Tulpenland
Waar komt de tulp vandaan? Nederland staat bekend om zijn tulpenvelden, tulpenbollen en een bosje tulpen. Op woensdag praten we over de geschiedenis van de tulp (voor de jongste van het Expatkamp: we gaan zelfs een mooie tulp maken of versieren).

Typisch Nederlands eten
Dit thema keert ieder jaar weer terug op verzoek van de kinderen. We bespreken typisch Nederlands eten, we proeven Nederlands eten en bespreken wanneer we bepaalde dingen eten. Het geblinddoekt proeven en raden wat je eet is de meest favoriete activiteit van deze dag. Hier kan je ook punten mee verdienen voor je team.

Vrijdag: De finalequiz Hup Holland Hup
Deze dag staat in het teken van de grote quiz. Alle kennis van Nederland wordt op deze dag getest met behulp van vragen, spelletjes en gekke opdrachten.


Fluordinsdag en Hup Holland Hupdag
Op dinsdag is het Fluor Tuesday! "Shine" op dinsdag met je meest lichtgevende en felle kleding voor de coolste foto’s en mooiste acties. Vrijdag is de finaledag van het kamp! Deze dag staat in het teken van "Hup Holland Hup"! Kom op vrijdag in het oranje en/of rood-wit-blauw naar het kamp en kleur gezamenlijk als een Nederlandse eenheid. Op deze manier wordt het kamp op een legendarische wijze afgesloten!

Uitje op woensdagmiddag
Woensdagmiddag (12:45-16:30) zullen wij een Nederlandse boerderij bezoeken en daar allemaal leuke activiteiten doen. Zorg dat je deze dag kleding aan hebt die vies mag worden. Om 16:30 zullen wij weer terug zijn op de hockeyclub. 

Belangrijke informatie

Naast al dat leuks is er ook het een en ander dat je goed moet onthouden en doorgeven aan je ouders. 

Wat neem je mee:

 • Luchtbed/matje, onderlaken en kussen, slaapzak en pyjama

 • Zaklamp

 • Toiletspullen / slippers / handdoeken

 • Sportkleding voor iedere dag bestaande uit: een trainingsbroek (eventueel een trainingsjack), sportshirt, sportsokken en je sportschoenen

 • Een extra setje schone kleding voor iedere dag, extra setje kleding, kleding die vies mag worden en warme kleding voor de avondactiviteiten

 • Petje voor de zon, zonnebrand, aftersun en bij regen een regenjas

 • Bidon/drinkfles bij warm weer zodat je tussen de oefeningen door wat kan drinken

 • Zwemkleding en handdoek (dagelijks) We kunnen tijdens de activiteiten nat worden!

 • Fluorkleding op Fluor dinsdag

 • Kleding die vies mag worden voor op woensdag

 • Oranje en/of rood-wit-blauwe kleding op de “Alles is Nederlandsdag”

 • ​Pas van zorgverzekeraar / bewijs van inschrijving van zorgverzekering

Als je waardevolle spullen meeneemt is dit op eigen risico. Nationale Sportkampen is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal of verlies.

Contact
Als je ouders vóór of tijdens het kamp vragen voor ons hebben, kunnen zij met ons (Nationale Sportkampen) contact opnemen. Wij zijn tijdens het kamp te bereiken via +31 35 5445330. Voor specifieke vragen rondom de Nederlandse lessen kan contact worden opgenomen met De Young Expat Services + 31 6 143 666 27 of eline@youngexpatservices.nl. Zijn jouw ouders nieuwsgierig wat wij tijdens het kamp allemaal doen? Op onze Facebookpagina plaatsen wij elke kampdag een update. Start dus vandaag nog met ons te volgen!

Eten en drinken
Het ontbijt, de lunch, het avondeten, drinken, fruit en tussendoortjes etc. worden verzorgd door de Nationale Sportkampen. Heb je allergieën en deze niet doorgegeven op het aanmeldformulier? Stuur ons dan nog even een mailtje. Tijdens het kamp is de bar gesloten dus is het niet mogelijk om zelf iets lekkers te halen.

Data en locatie

Plaats

Locatie

Datum

Amersfoort

AMHC Amersfoort

7 t/m 12 juli 2019


Contact met je ouders
Iedere dag heb jij tussen 16:30 en 18:00 vrije tijd. In deze tijd ga jij onder andere even douche/opfrissen maar heb je ook de tijd om even contact op te nemen met jouw ouders.

Expatkamp
Nederlandse les
Expatkamp Multisport
Rad van Fortuin

Overnachten voor jouw ouders in de buurt
Op 10 minuten lopen van AMHC Amersfoort ligt het Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis (Birkstraat 138, 3768 HN Soest). Hier kunnen jouw ouders, broertje en of zusje overnachten.

Je ouders kunnen direct één of meerdere kamers boeken in het hotel via de website. De boeking kan helemaal aangepast worden naar eigen wens. Denk hierbij aan: fietshuur, ontbijt, lunchpakket, diner, luxe kamer, etc..
 
Registreer je bij boeking als “Fletcher Friend” en krijg direct 5% korting op jouw boeking!
Contact
Als je ouders vóór of tijdens het kamp vragen voor ons hebben, kunnen zij met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens. 

Nationale Sportkampen
info@nationalesportkampen.nl
035-544 5330
www.nationalesportkampen.nl
 


Vriendjes en vriendinnetjes opgeven
Wat is er nou leuker dan op kamp met je vriendjes of vriendinnetjes? 
Aanmelden voor het kamp kan nog steeds via de website! Wil je bij een vriendje of vriendinnetje in de groep? Laat dit voor aanvang van het kamp aan ons weten.


 

 
 Wij zijn er al helemaal klaar voor en hebben er al onwijs veel zin in want het belooft weer een super gaaf, leuk en leerzaam kamp te worden!

Kan jij echt niet meer wachten? Kijk dan op onze site, like ons op Facebook of volg ons via Insta­gram. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze activiteiten!
 
Tot op het kamp!