Kampbrief zaalhockeykamp

Super leuk dat jij deze kerstvakantie bij ons op Zaalhockeykamp komt! Op deze pagina vind je alle informatie over wat jij moet weten voordat het kamp begint.

Het Zaalhockeyseizoen is veel te kort, maar gelukkig ga jij tijdens het Zaalhockeykamp alles leren van het zaalhockeyen. Aan het eind van het kamp weet jij nog meer van zaalhockey! Het kamp begint iedere dag om 9:30 uur en is om 16:30 uur weer afgelopen. Je ouders kunnen je vanaf 9.00 uur brengen en tot 17.00 uur ophalen. Eerder brengen of later ophalen is geen enkel probleem! Laat dit van te voren per mail even aan ons weten. Mag je alleen naar huis van je ouders? Laat dit dan per mail aan ons weten zodat wij de coördinator van het kamp kunnen informeren.

Let op! Het kamp in Laren is op 24 december van 9:30-15:00 uur i.v.m. kerstavond.
 
Het kamp
Zaalhockey is een specialisatie in het hockey, waarbij veel techniek nodig is en ook nog eens veel inzicht. Om het allemaal goed onder de knie te krijgen is veel oefenen nodig. In ons programma krijg je veel uitdagende oefeningen, speel je veel wedstrijdjes en krijg je tips van zaalhockey-professionals! Iedere dag krijg je een clinic. Zo komt bij een 2-daags zaalhockeykamp een échte videoanalist langs om jou tips en aanwijzingen te geven. Hierbij ligt de focus met name op je techniek. Ook komt er een topzaalhockeyer langs, die Hoofdklasse zaal speelt en vaak ook in het Nederlands (zaal)team zit.  Bij een 3-daags zaalhockeykamp, krijg je nog een derde clinic van een echte zaalhockeyspecialist. Wil je weten wie onze toppers zijn? Raadpleeg dan deze link en kom alles te weten over de toppers.

Zaalhockey is snel, intensief en uitdagend. Daarbij verschilt het in veel facetten van het veldhockey. De bal mag niet hoog, je mag niet door iemand heen spelen en je mag niet liggend spelen. Kortom, echt anders dan het veldhockey. Daarom heeft Nationale Sportkampen een speciaal zaalhockeyprogramma opgesteld. Het programma bestaat uit 5 thema's: passeren, verdedigen, passen, scoren en aannames. Deze thema's richten wij specifiek op het zaalhockey. Bij de verdedigingstechnieken ben je bijvoorbeeld bezig met een blocktackle aan de balk, met de scoringstechnieken ben je bezig met vallend scoren en met de passeertechnieken ligt de focus op ‘de turn in de ruimte’. Word jij deze vakantie een echte zaalhockeyspecialist?!

Tijdens het kamp krijg je training van de beste en leukste begeleiders van Nationale Sportkampen. Zij zorgen dat jij een fantastisch kamp hebt om nooit meer te vergeten!

Samen-in-Oranje dag
Is het ook jouw droom om later voor Oranje te spelen? Wedstrijden te spelen in een vol stadion met alleen maar juichende mensen? Op de laatste kampdag willen wij jou laten ervaren hoe het is om voor Oranje te spelen. Daarom is er een hockeyshow waarbij jij in de spotlights staat. Maar nog belangrijker, iedereen mag in zijn oranje outfit komen waardoor het lijkt of iedereen speelt voor Oranje. Dus shine in het oranje en wees voor één dag een international.

Hockeyshow 
Samen in Oranjedag wordt afgesloten met een spectaculaire hockeyshow. Tijdens de hockeyshow mag jij laten zien hoe goed jij kan hockeyen en wat jij tijdens het kamp allemaal hebt geleerd. Tijdens de hockeyshow sta jij in de spotlights, staan al jouw fans langs de kant en zullen zij voor jou juichen bij alle toffe passerbewegingen en alle mooie doelpunten die jij maakt. Jouw fans (ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en wie nog meer willen komen) zijn van harte welkom vanaf 15:45 uur. Om 16:00 uur gaat de hockeyshow van start.

Let op! De eindshow van het kamp in Laren start i.v.m. kerstavond om 14:15 uur. Ouders zijn vanaf 14:00 uur van harte welkom. 
Zaalhockey kamp
Zaalhockeykamp Amsterdam
Zaalhockey kamp kerst
Zaaltraining individueel

Wat neem je mee:

  • Je eigen (zaal)hockeystick en hockeykleding. Wij raden het gebruik van een gebitsbeschermer en linkerhandschoen zeer sterk aan. Scheenbeschermers zijn verplicht!

  • ​Zaalschoenen met witte zolen of speciale zaalhockeyschoenen.

  • Trainingsbroek, shirt met lange mouwen en een trui/vest.
    Aangezien het niet in alle zalen even warm is, adviseren wij om dit mee te nemen.

  • Bidon/drinkfles zodat je tussen de oefeningen kan drinken.

Als je waardevolle spullen meeneemt is dit op eigen risico. Nationale Sportkampen is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal of verlies.


Eten en drinken
De gezonde lunch, drinken en tussendoortjes worden verzorgd door Nationale Sportkampen. Wij proberen altijd goed rekening te houden met allergieën. Heb jij een allergie waar wij rekening mee moeten houden, neem dan even contact met ons op. Na de lunchpauze en aan het einde van de dag is er een mogelijkheid om zelf wat te kopen bij de bar of uit het automaat (mits deze mogelijkheid bestaat op de vereniging/locatie).
Contact
Als je ouders voor of tijdens het kamp vragen voor ons hebben, kunnen zij met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens. 

Nationale Sportkampen
info@nationalesportkampen.nl
035-544 5330
www.nationalesportkampen.nl


Vrienden en teamgenoten opgeven
Wat is er nou leuker dan hockeyen met je vriendjes of vriendinnetjes? 
Aanmelden voor het kamp kan nog steeds via de website! Wil je bij een vriendje of vriendinnetje in de groep? Laat dit één week voor aanvang van het kamp aan ons weten.
 
 


Wij zijn al druk met alle voorbereidingen en hebben er al onwijs veel zin in want het belooft weer een super gaaf, leuk en leerzaam kamp te worden!

Kan jij echt niet meer wachten? Kijk dan op onze site, like ons op Facebook of volg ons via Insta­gram. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze activiteiten!
 
Tot op het kamp!