Soorten kampen

Nationale Sportkampen - Soorten kampen

Dagkampen en  kampen met overnachting

Je kan kiezen voor een dagkamp (9.30 tot 16.30 uur), zodat je lekker thuis kunt slapen en uitgerust deel kan nemen aan het kamp. Wil jij juist weg zijn van huis en de ultieme kampervaring beleven, dan kan je inschrijven voor één van de overnachtkampen. Deze zijn van 2 nachten tot 6 nachten.

 

Original sportkampen (6-10 & 11-14 jaar)

Deze sportkampen hebben een zeer gevarieerd programma. De ochtenden bestaan uit een uitdagend sportprogramma van het kamp van jouw keuze (hockey, voetbal, tennis, etc.) dat o.a. is gemaakt door de beste op hun vakgebied. Zo is het hockeyprogramma bijvoorbeeld mede gemaakt door Roelant Oltmans,de ex-bondscoach en Marc Lammers (winnaar Olympisch Goud met de Dames in 2008). Het verassende middagprogramma gaan we nog niet helemaal verklappen, maar zeker is dat de hindernisbaan, knotshockey en de enorme buikschuifbaan er voor zullen zorgen dat iedere middag weer een absolute belevenis is!

 

Topsportkampen (8-10 & 11-14 jaar/ 8-12 & 13-17 jaar)

Deze kampen zijn opgezet naar het idee van Roelant Oltmans en in 2009 is met groot succes het 1e tophockeykamp georganiseerd. Hierbij leef je een week als een echte prof en kom je in aanraking met verschillende facetten van de topsport. Deze kampen zijn bedoeld voor talentvolle sporters die niks liever doen dan een week lang sporten onder begeleiding van zeer goede trainers en coaches. Deze kampen op meerdere toplocaties in Nederland georganiseerd en staan onder leiding van echt toppers in de sportwereld.

 

Specialistenkampen (8-12 & 13-17 jaar)

Je kan meedoen aan verschillende specialistenkampen: zoals bijvoorbeeld hockey- of voetbalkeeper. Deze kampen zijn ook topsportkampen, alleen dan gericht op de door jou gekozen specialiteit. Deze unieke specialistenkampen zijn bedoeld voor sporters die het liefst met hun eigen specialisatie bezig zijn en uiteraard zullen zij in deze week enorm veel hierover leren van echte specialisten!!!

 

Doelstelling topsport- & specialistenkampen

De doelstelling van de topsportkampen is de stap kleiner te maken voor sportalenten in Nederland om de stap naar de top te maken. Op de topsport- & specialistenkampen krijgen talentvolle sporters de kans om met leeftijdsgenoten van soortgelijk niveau een week lang intensief te sporten en nieuwe technieken en –tactieken aan te leren. Daarnaast worden zij met alle facetten in aanraking gebracht die komen kijken bij het worden van een echte topper. Zo komt er een inspanningsfysioloog om een beeld te geven wat er nog meer komt kijken om een topper te worden dan een goede techniek en tactisch inzicht. Kwaliteit is het speerpunt en daarin willen we de allerbeste zijn van Nederland.