Begeleiden

about us

LET OP BELANGRIJK! 

Deze zomer is door COVID-19 een andere zomer dan andere jaren. Aan de hand van een uitgebreid protocol nemen we alle richtlijnen over die van toepassing zijn. Hier krijg je na aanmelding nog goede instructies over.
De centrale slaaplocatie zal deze zomer minimaal of niet gebruikt worden en begeleiders zullen zoveel als mogelijk thuis slapen.
 

Join de NSK community!

Ieder jaar zijn er ruim 350 enthousiaste begeleiders actief bij de Nationale Sportkampen. Ben jij 15 jaar of ouder, hou je van sport en wil jij een waanzinnige zomer, ga dan aan de slag als begeleider bij de Nationale Sportkampen! De Nationale Sportkampen worden op toplocaties in heel Nederland georganiseerd, waarbij ingeschreven kan worden op diverse sportkampen.
Meld je snel aan via het aanmeldformulier onderaan de pagina!

Jij...

...bent minimaal 15+,
...vind het leuk om kinderen te begeleiden en te vermaken met sporten.
...kunt training geven.
...hebt verantwoordelijkheidsgevoel en weet hoe je met kinderen om gaat.
...bent onwijs enthousiast.

Begeleiders

De begeleiders zijn enorm belangrijk binnen onze organisatie. Dit zijn de trainers, de sfeermakers, de aanspreekpunten en het visitekaartje van de Nationale Sportkampen en zijn voor de deelnemers een voorbeeld. Daarom hechten we veel waarde aan het niveau van de begeleiders en steken we veel energie in het vinden van de juiste begeleiders. 
Niveau & sport
In bijna alle sportkampen is er onderscheid in niveau, waar het Original kamp zich richt op een ochtend sport specifiek trainen is de middag een mengeling van diverse sporten en spellen. Naast de original-kampen zijn er ook de topkampen. Bij de topkampen beoefenen de deelnemers de gehele dag hun eigen sport.

We bieden de volgende sportkampen aan:
Hockey, Tennis, Voetbal, Sport & Spel, Multisport, Rugby
 

Stage

Wil jij een stage lopen bij Nationale Sportkampen, dat kan zeker. Op deze speciale pagina waar je kunt zien welke stage mogelijkheden we op dit moment hebben. 

Gesprek

Omdat wij onze begeleider erg belangrijk vinden, zullen we na het aanmelden via de site een gesprek plannen bij ons op kantoor in Bussum. Hier bespreken we wanneer jij kan, welke sporten jij wilt begeleiden en wat wij verwachten van onze begeleiders. Dit gesprek duurt ongeveer 30-45 minuten en het kan zijn dat er meerder gesprekken tegelijk plaats vinden.
Hoe ziet een week als original begeleider eruit?
Een begeleiderweek van Nationale Sportkampen duurt van zondag 14.00 uur t/m vrijdag of woensdag 18.00 uur. Zondag krijg je kampinformatie, leer je de medebegeleiders kennen en maak je de locatie gereed voor een waanzinnige week. Als begeleider begeleid je de kinderen tussen 9.00 en 17.00 uur. ’s Avonds ben je vrij van kinderen.

Wat zijn je taken?

Je begeleidt en enthousiasmeert een groepje dat bestaat uit 8 tot 10 kinderen die naar leeftijd en niveau zijn ingedeeld. Jij bent hun aanspreekpunt, hun voorbeeld en hun trainer. Daarmee zorg jij er voor dat ze een onvergetelijk leuke en leerzame week beleven met jou als begeleider.
Opleiding bij Nationale Sportkampen!
In juli organiseren we jaarlijks een begeleidersdag. Hier zijn alle begeleiders bij, om de nieuwste trainingstips te krijgen van topcoaches, technieken van topspelers en handige trucjes die je tijdens de kampen kunt gebruiken. Hoe kan je een groep snel ballen laten halen bijvoorbeeld. Ook zullen medewerkers van Nationale Sportkampen vertellen hoe een kamp er uit ziet. Je leert veel over het begeleiden tijdens de kampen, maar ook de andere begeleiders leer je deze dag kennen door gave spelletjes met de groep te spelen, waar afgesloten wordt met een lekkere BBQ!

Tijdens de kampen werk je uit het programmaboek, hierin staan de oefeningen beschreven zodat iedereen veel leert. Als begeleider neem je de oefeningen van te voren met je (veld)coördinator door, je weet wat je gaat doen en hoe je de oefening eventueel uitdagender of makkelijk kunt maken.
Samen in de avonden (alleen tijdens de zomer)
Net als alle andere begeleiders en coördinatoren die er in jouw kampweek zijn, slaap en eet je ’s avonds op een centrale plek in Nederland. Er is veel ruimte om lekker nog wat te dollen en sporten met andere begeleiders, of rustig te hangen in een van de vele fatboys. De ultieme afsluiter van een geweldige kampdag dus. En misschien doe je wel nieuwe ideeën op om toe te passen tijdens jouw kamp.

Vergoeding

Wij bieden jou het volgende pakket:
...Officiële Indian Maharadja Hooded vest   (t.w.v. 50,00 euro)
...Officiële Indian Maharadja-shirt (t.w.v. 25,00 euro)
...Officiële Indian Maharadja-sokken (t.w.v. 13,00 euro)
...Officiële Indian Maharadja-broek of rok (t.w.v. 30,00 euro)
...Opleidingsdag
...lunch op de club                          
...Reiskosten 
…Ook nog een financiële vergoeding van 10,- euro per dag.
Je wordt uitbetaald in de vorm van vrijwilligersvergoeding. Tijdens je eerste kamp van het jaar teken je een vrijwilligersovereenkomst, zodat je aan het einde van de maand het totaal kunt ontvangen op je IBAN.

Ja ik wil begeleiden!

Wil jij deze mei, zomer. Herfst of kerst een leuke leerzame periode hebben, vul het aanmeldeformulier in en wij nemen contact met je op voor een intakegesprek in Bussum. Uit dit gesprek zal blijken of jij de nieuwste held van het kamp kan worden.
 
 

buikschuifbaan Nationale Sportkampen
VIP Nationale Sportkampen
BEGELEIDEN HOCKEY
plezier als begeleider